Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

François Gesthuizen hoofdtrainer De Treffers

De Treffers en Millingenaar François Gesthuizen zijn een contract overeengekomen tot en met het seizoen 2022-2023. François volgt per direct Jan de Jonge op die op 25 oktober vertrok.

Sinds het vertrek van Jan de Jonge was François Gesthuizen reeds interim-hoofdtrainer maar nu promoveert hij per direct naar de functie van hoofdtrainer.

In het voorjaar van 2021 versterkte François de technische staf. Hij werd aangetrokken als co-trainer.

Binnen korte tijd van co-trainer naar interim-trainer en nu hoofdtrainer.

De intentie van beide partijen werd redelijk snel duidelijk. “We wilden samen verder en dit hebben we ook kenbaar gemaakt aan elkaar. Het waren positieve gesprekken en ik ben blij dat ik de komende tijd aan het roer sta.”

François (49) zit op zijn plek op Zuid. “Ik voel me als een vis in het water bij De Treffers. Ik kom hier al van jongs af aan en heb altijd al een heel goed gevoel bij De Treffers gehad. Een club met een super uitstraling waar prestatie en gezelligheid hand in hand gaan. Wat wil je nog meer?”

Nu er een nieuwe rol voor François is in de groep wil dit niet zeggen dat er zaken drastisch anders gaan worden. “Natuurlijk verschillen Jan en ik maar als er wijzigingen zijn dan zijn dit accentverschillen. Die legt elke trainer net wat anders. Voor de gemiddelde supporter zal dit wellicht geeneens te zien zijn. Ikzelf ben een trainer voor de lange termijn. Echt bezig zijn met het proces en het ontwikkelen van spelers en het team.”

Het doel voor de aankomende periode is niet alleen om punten te verzamelen. “Punten halen is heel belangrijk maar we moeten dit wel proberen te doen met aanvallend en verzorgd spel. Dit moet precies op de grens zijn dat het niet omslaat naar het naïeve. Avontuurlijk moeten we zijn.”

We wensen François veel succes en plezier!