DE TREFFERS SLUIT SEIZOEN WINNEND AF IN ROTTERDAM

De afsluitwedstrijd van het seizoen bracht De Treffers naar Rotterdam waar jong Sparta Rotterdam de tegenstander was. Waar er in een uitwedstrijd tegen een jong team nog nooit een overwinning geboekt werd, kon na de wedstrijd dit feitje naar het rijk der fabelen. De Treffers won door een late goal van Bryan Sirvania met 1-2.

De eerste helft was, zonder hele grote kansen, voor de rood-zwarten die in Rotterdam in het blauw gehuld gingen. Zo kwam Joris Janssen net tekort om binnen te koppen en was het in de 17e minuut wel raak. De eerste grote kans werd door Lowie van Zundert direct tot doelpunt gebombardeerd. Ruben da Rocha Rodrigues veroverde de bal van de Sparta rechtsback en gaf de bal op Mees Siers die op de zestien stond. Mees speelde Lowie van Zundert in en zoals een echte spits betaamd draaide hij van zijn tegenstander weg en schoot de bal in de korte hoek, 0-1.
Verder moest Niels Kornelis tweemaal handelend optreden, enerzijds bracht hij met zijn vuisten redding op een afstandsschot en anderzijds waren zijn tenen voldoende om een doelpoging buiten het doel te houden.

Na de rust kwam jong Sparta beter in het spel en voerden zij de druk op. De eerste kans was echter voor JO19-1 speler en al vaker dit seizoen basisspeler bij het eerste, Timo Pluk. Een afgeslagen corner kwam voor zijn voeten en hij haalde verwoestend uit. Helaas spatte zijn doelpoging uiteen op de kruising.
Met nog een half uur kreeg Jordy van de Kracht zijn afscheid. Hij mocht invallen toen Niels Kornelis helaas niet verder kon.
Jordy kon helaas zijn doel niet schoon houden en hier kon hij werkelijk niets aan doen. In de 72e minuut haalde Abdullahi verwoestend uit van een meter of 25 en zijn inzet belandde via de paal in de verre hoek, 1-1.

Met de gelijkmaker waren de doelpunten nog niet op. Gelukkig viel deze voor de Groesbekers. Bryan Sirvania was de gevierde man. De wedstrijd kon nog alle kanten op en Coen Maertzdorf was als eerste dichtbij de treffer. Met zijn mindere linker been probeerde hij het in de verre hoek maar keeper Gomes was wakker genoeg om zijn inzet tot corner te degraderen. Daarna kreeg jong Sparta nog een kans, verdediger Eersteling schoof echter voorlangs.
Zoals al meerdere malen verklapt in dit verslag won De Treffers in extremis. Een corner van Ruben da Rocha Rodrigues werd door de keeper gemist en Bryan Sirvania was er als de kippen bij om de winnende te maken. Door dit doelpunt gaat De Treffers jong Sparta op de ranglijst voorbij en eindigt De Treffers op een elfde plaats in de Tweede Divisie.

Een seizoen waarbij De Treffers van de 48 punten 33 punten op haar eigen ‘Zuid’ bij elkaar speelde en de overige 15 punten buitenshuis gepakt werden.47 Doelpunten voor en 48 doelpunten tegen waarbij Lowie van Zundert topscorer werd met zeven doelpunten. Dit terwijl hij er maar 18 wedstrijden voor nodig had. Coen Maertzdorf was de man met de meeste minuten, 2944 en er vielen twee rode kaarten aan De Treffers zijde, Arda Havar (thuis tegen Excelsior Maassluis, tweemaal geel) en Robin Janssen (uit tegen Kozakken Boys, direct rood).

Enfin, genoeg feitjes die u waarschijnlijk alweer vergeten bent. Het seizoen zit er op maar De Treffers zult u gezien ons jubileum niet gaan missen. Er staan voldoende festiviteiten op het programma waar onze club weer heerlijk bepraat kan worden.
Verder willen we u bedanken voor het volgen en u een geweldig mooie voetbalvakantie wensen!