Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING RIJNSBURGSE BOYS – DE TREFFERS

Het gaat eindelijk weer beginnen! Na een intensieve oefencampagne onder de nieuwe trainer Jan de Jonge wacht aanstaande zaterdag om 15:00 uur de eerste officiële wedstrijd op bezoek bij Rijnsburgse Boys. Hoewel de eerste balans pas na een aantal wedstrijden kan worden opgemaakt is de ontmoeting met Rijnsburgse Boys al zeker een graadmeter voor het vierde seizoen in de Tweede Divisie. Vorig seizoen eindigden de geel-zwarten namelijk op de dertiende plaats en deed De Treffers het iets beter met een elfde plaats op de ranglijst. Beide ploegen zullen onder het motto ‘een goed begin is het halve werk’ de eerste overwinning willen pakken en kunnen hiermee direct laten zien dat ze op dit moment verder zijn dan een van hun concurrenten in het vorige seizoen.

Terugblik op de voorbereiding

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde De Treffers liefst tien oefenwedstrijden. Een knap 0-0 gelijkspel tegen buurman NEC was onderdeel van deze serie. Dit geldt echter ook voor bijvoorbeeld een gelijkspel op bezoek bij UNA, waarin de rood-zwarten minder wisten te overtuigen. Een absoluut positief punt is dat De Treffers in negen van de tien wedstrijden wist te scoren. Vorig seizoen hadden de rood-zwarten enkele series waarin het lastig tot scoren kwam, maar hier is op ingespeeld door het aantrekken van Dilivio Hoffman en het (definitief) vastleggen van Lowie van Zundert. Zij pikten beiden twee goals mee in de oefenwedstrijden. Boy van de Beek en Aziz Khalouta waren nog scherper in de voorbereiding en scoorden respectievelijk drie en vier keer.

Heeft Rijnsburgse Boys de achterhoede eindelijk op orde?

Bij de ploeg van tevens nieuwbakken trainer Henk Wisman zal de focus in de voorbereiding voornamelijk hebben gelegen op het op orde brengen van de verdediging. Vorig seizoen kon Rijnsburgse Boys zich qua scorend vermogen namelijk meten met de absolute topploegen in de Tweede Divisie. Enkel AFC scoorde nog vaker dan de 77 goals die ‘de Uien’ lieten noteren. Een seizoen eerder deed Rijnsburgse Boys het op aanvallend vlak ook bovengemiddeld goed en werd er 60 keer gescoord. In beide seizoenen werd er echter alsnog met een negatief doelsaldo geëindigd, dit door liefst 79 en 63 tegengoals. Kijkend naar de resultaten in de afgelopen voorbereiding van de geel-zwarten kan men zeggen dat het inbouwen van meer zekerheid in de achterhoede gedeeltelijk is gelukt. Tegen derdedivisionisten Odin’59 (0-0) en FC Lisse (2-0) en tegen hoofdklasser ’s Gravenzande (3-0) werd namelijk de nul gehouden. Echter kreeg Rijnsburgse Boys tegen derdedivisionist Ter Leede (3-3) en Jong Almere City (3-2 winst) ook nog een behoorlijk aantal tegentreffers om de oren.

Wat zegt het verleden?

Tot zover de voorbereidingen. Zoals één zwaluw nog geen zomer maakt geldt het ook zeker dat een goede of slechte oefencampagne geen voorbode is voor de rest van het seizoen. Wat wel tekenend kan zijn, zijn de resultaten uit het verleden. Daarop terugkijkend doen de Bollenstreekbewoners het iets beter in de onderlinge ontmoetingen met De Treffers. In totaal ontmoetten De Treffers en Rijnsburgse Boys vijf keer, twee keer wonnen de rood-zwarten en drie keer ging de volle buit naar de geel-zwarten. Wanneer er gekeken wordt naar de resultaten op de eerste speeldag, zijn de statistieken licht in het voordeel van De Treffers. In de afgelopen negen jaar wonnen de rood-zwarten vier keer, werd er drie keer gelijk gespeeld en twee keer verloren. Rijnsburgse Boys won eveneens vier keer maar speelde twee keer gelijk en verloor drie keer tijdens de seizoensopening.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Robin Gansner. Vorig seizoen leidde hij dertien wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin deelde hij 55 gele en één (indirecte) rode kaart uit.

Wint De Treffers zijn eerste wedstrijd en begint het daarmee goed aan het seizoen? Tot zaterdag!