Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Kozakken Boys – De Treffers

De Treffers speelt aanstaande zaterdag een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys. De Werkendammers bezetten de 16e plaats op de ranglijst en dat zal voor bijna iedereen een verrassing zijn. De voorgaande seizoenen was Kozakken Boys namelijk steevast in de (sub)top van de Tweede Divisie te vinden. Na twee keer een 2de plaats volgde een 7deplaats in het seizoen ‘18/19. Tijdens de laatste twee afgebroken seizoenen stond Kozakken Boys 6de en 7de . De Treffers bezet nog steeds de 3e plaats en kan zich dit weekend steviger nestelen bovenin de ranglijst. 

Slechte serie

Kozakken Boys is na elf wedstrijden dus de nummer 16 van de ranglijst. Het is nog te vroeg om op 30% van de competitie over een strijd tegen degradatie te beginnen, maar om het degradatiespook weg te houden op sportpark de Zwaaier zal er wel snel resultaat moeten komen. Er kan echter geen vertrouwen worden geput uit de laatste wedstrijden. Sterker nog, het gaat van  kwaad tot erger. De eerste wedstrijd van de competitie begon nog voortvarend met een 1-0 overwinning op bezoek bij Quick Boys. Hierna volgden drie remises waardoor de ploeg van Rick Adjei zakte naar de middenmoot. De laatste weken is Kozakken Boys bezig aan een vrije val op de ranglijst. Zes van de afgelopen zeven wedstrijden gingen namelijk verloren. De laatste keer dat er punten werden gepakt was in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg (2-0) op 25 september.

Selectie 

De selectie van Kozakken Boys kende afgelopen zomer weinig mutaties. Er vertrokken slechts drie spelers die in het vroeg afgebroken seizoen geregeld in de basis stonden. Een van hen is Teije ten Den. De Werkendammers lieten de spits vertrekken en hij streek neer op sportpark Zuid. Met vijf doelpunten in de laatste vier wedstrijden is hij de laatste weken in goede vorm. Kay Tejan, ook een aanvaller, vertrok ook bij Kozakken Boys en speelt nu voor TOP Oss. Daarnaast vertrok keeper Nils den Hartog. Met Ricardo Kieboom (ex-Katwijk) werd zijn vervanger afgelopen december echter al in huis gehaald. Kozakken Boys haalde afgelopen zomer met Lars Hutten en Rochdi Achenteh om en nabij 550 wedstrijden aan betaald voetbalervaring in huis. De twee routiniers kunnen zich echter ook niet aan de sportieve malaise van Kozakken Boys onttrekken. Spits Hutten scoorde pas één keer en Achenteh liet afgelopen zaterdag tegen Noordwijk (2-1 verlies) na om de reeks nederlagen te doorbreken. In de 84e minuut schoot hij een penalty op de lat.  Met Yordi Teijsse herbergt de selectie van Kozakken Boys nog een gevestigde naam. Voor AFC scoorde hij 35 keer in 58 wedstrijden. Met twee goals in negen wedstrijden voor Kozakken Boys, komt hij nog niet in de buurt van zijn moyenne bij zijn vorige club. 

Angstgegner

Ondanks de huidige vorm herbergt de selectie van Kozakken Boys dus zeker  kwaliteit en is het allesbehalve een zekerheid dat De Treffers de punten even ophaalt in Werkendam. Een blik op de geschiedenis leert dat De Treffers het sowieso altijd lastig heeft in Werkendam.. In zeven wedstrijden in de Tweede Divisie wonnen de rood-zwarten nog nooit van de rood-witten. Hiermee is Kozakken Boys de absolute angstgegner van De Treffers. Sterker nog, in drie wedstrijden op sportpark de Zwaaier wist De Treffers zelfs nog nooit te scoren.