Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Lee-Roy Echteld nieuwe hoofdtrainer

Lee-Roy Echteld is de nieuwe hoofdtrainer van De Treffers. De 53-jarige Amsterdammer was afgelopen seizoen assistent-trainer van FC Emmen, waarmee hij naar de Eredivisie promoveerde. Afgelopen seizoen rondde Lee-Roy zijn Coach Betaald Voetbal cursus af.

Lee-Roy begon zijn trainerscarrière in 2009 bij Blauw-Wit in Amsterdam, nadat hij hier eerst coördinator van de jeugdopleiding was. Daarna werkte Lee-Roy voor de andere Amsterdamse clubs Zeeburgia en DWV. In 2014 werd Lee-Roy jeugdtrainer in de jeugdopleiding van AZ en eind 2015 werd hij als assistent-trainer doorgeschoven naar het eerste elftal van de Eredivisionist. Deze functie bekleedde hij 2,5 jaar en daarna ging Lee-Roy in 2018 een buitenlands avontuur aan. Hij kreeg de kans om trainer te worden van het tweede elftal van voetbalgrootmacht PSG. Na een jaar in Frankrijk, werd Lee-Roy assistent-trainer van PEC Zwolle. 

Komend seizoen is Lee-Roy eindverantwoordelijke van ons eerste elftal en daar kijkt hij enorm naar uit. Lee-Roy: “De Treffers is een hele grote club in het amateurvoetbal. Na de gesprekken met de Technische Commissie had ik een erg goed gevoel en dus kijk ik erg uit naar komend seizoen.” Zoals beschreven heeft Lee-Roy vele jaren ervaring als assistent-trainer en onze nieuwe hoofdtrainer kan niet wachten om eindverantwoordelijke te zijn. Lee-Roy: “Ik heb de CBV cursus gedaan omdat het mijn ambitie  was om hoofdtrainer te zijn. Het is daarom een hele mooie gelegenheid dat ik daarvoor nu de kans krijg bij De Treffers in een sterke competitie die de Jack’s League is.” 

Aanstaande zondag 10 juli start onze eerste selectie de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Lee-Roy: “Het is lastig om voor een eerste training een doelstelling te formuleren. Ik jaag altijd het hoogste na en wil een zo goed mogelijk seizoen draaien. Het belangrijkste vind ik echter dat de supporters en sponsoren het idee krijgen dat het team er vol voor gaat en dat de spelers er zin in hebben. Met die insteek gaan we zondag van start en vanaf dat moment ga ik er alles aan doen om een succesvol seizoen te draaien!  

Wij wensen Lee-Roy van harte welkom bij onze club en wensen hem veel plezier en succes!