JO19-3 wint bekerfinale in stijl

Zaterdag 1 juni was het zover, de JO19-3 stond in de bekerfinale tegen ESA JO19-2. De wedstrijd werd gespeeld op neutraal terrein in Ede. Een bijzondere allerlaatste wedstrijd van de JO19-3, wetende dat de spelers komend seizoen niet meer samen voetballen. Voor deze gelegenheid werd dankzij sponsoring van JACOBS THUIS &INTERIEUR en een eigen bijdrage de enige echte Treffers bus ingezet voor het vervoer van spelers, familie en supporters.

Patrick van Putten zorgde namens de COOP ervoor dat de dorst gelest kon worden.

Ook de colberts van Treffers 1 werden tevoorschijn getoverd om een verpletterende indruk te maken. Geheel in stijl arriveerde het team in Ede, waar om 15:00 uur de wedstrijd op het programma stond.

In de eerste helft waren de meeste kansen voor Treffers. Het bleef lange tijd 0-0. In de 32e minuut kende scheidsrechter El Hassnaoui een penalty toe aan Treffers, nadat Jesse Alwicher werd neergehaald op de achterlijn. Koen Kersten schoot de bal onberispelijk binnen zodat de Treffers met 0-1 voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft scoorde ESA na 6 minuten de gelijkmaker en voerde de druk op. In de 56e minuut werd wederom een penalty toegekend aan Treffers nadat Valiant Alwicher werd neergehaald. Ook nu scoorde Koen, weer in dezelfde hoek en werd het 1-2, om vervolgens 9 minuten later nog een keer te scoren uit een mooie combinatie met Valiant. Koen neemt afscheid als voetballer met een hattrick in de bekerfinale, mooier kan het niet.

Max van Pijkeren had deze toch al prima middag nog fraaier kunnen afsluiten. Maar zijn inzet van afstand spatte uiteen op de lat. Ondanks zijn blessure heeft Luuk Nillessen nog enkele minuten meegespeeld. Na het eindsignaal was de opluchting en vreugde bij de spelers en supporters erg groot. Zo vaak dichtbij een prijs, maar nu is de beker écht meegekomen naar Zuid.

Mooi was de ontvangst op ons sportpark, waar meer dan 100 deelnemers van het jeugdkamp een erehaag vormden en Jan Wijers het woord richtte tot het team. De winst werd gevierd bij René. Deze dag zal niet snel vergeten worden.

Dankzij alle foto’s, gemaakt door Michel Rouw, kunnen we nog nagenieten van deze mooie dag.

Jesse, Valiant, Bart, Damian, Daan, Sjors, Bram, Koen, Mitch, Tom, Colin, Luuk, Max, Mart, Siem, Nick en natuurlijk ook trainer Jorn en leiders John en René: Proficiat met deze prachtige overwinning.