Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS HOUDT GELIJKE TRED MET NEC

In de oefenwedstrijd tegen NEC afgelopen dinsdag liet De Treffers zien, dat men niet onder hoeft te doen voor een vereniging uit de KeukenKampioen-divisie. De intensieve voorbereiding op het nieuwe seizoen onder leiding van Jan de Jonge lijkt daarmee zijn vruchten af te werpen. Het duel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel met kansen voor beide zijden op meer.

De toeschouwers op Sportpark Zuid zagen aanvankelijk een hoog tempo, maar weinig kansen. Het eerste schot op doel werd pas gelost na 25 minuten en kwam op het conto van NEC-er Jonathan Okita. De bal was overigens een gemakkelijke prooi voor Dani Centen, die in het Treffersdoel stond. Meteen daarna kwam de eerste goede Treffersaanval tot stand: Koen Maertzdorf, die keer op keer zijn veelgeprezen tegenstander te snel af was, bereikte met een strakke voorzet Lowie van Zundert. Van Zundert had zijn oud-collega’s pijn kunnen doen, maar mikte helaas over de kruising. Een schuiver naast van Sellouf na een onbestrafte overtreding op de hard werkende Dilivio Hoffman was het volgende nog vermeldenswaardige wapenfeit. Diezelfde Hoffman had na een geslaagde actie bijna succes met een fraai krullend schot, maar de bal ging voorlangs. Neen, in de eerste helft toonden de in het blauw getooide roodzwarten zich bepaald niet de mindere van de Goffertbewoners.

Na rust werd er veelvuldig gewisseld en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Het duel leek dood te bloeden, maar het venijn zat in de staart. In de laatste tien minuten hield Centen met enkele fraaie reddingen zijn doel schoon. En omdat ook een snoeiharde kopbal van Abdelaziz Khalouta op aangeven van Tjeu Langeveld over het duel verdween, bleef de stand op het scorebord staan op 0-0.